Jenni Oranen: Oikea toimiva arki

Täysimetä lastasi päivästä 1 alkaen, älä edes ajattele muita vaihtoehtoja sillä se on ainoa oikea tapa. Älä stressaa ja huoli imetyksestä, se menee omalla painollaan jos on mennäkseen, et ole huono vanhempi, vaikka imettäminen ei teidän kohdallanne onnistuisi tai olisi edes vaihtoehto.

Ole pienen lapsen kanssa kotona niin pitkään kuin mahdollista, pienelle lapselle syli ja yhteinen aika on tärkeintä. Päästä lapsi mahdollisimman pian varhaiskasvatuksen piiriin mahdollisimman aikaisin, lapsen on tärkeää oppia toimimaan myös muiden ikäistensä kanssa.

Palkitse lasta hyvästä käytöksestä, se kannustaa toivottuihin käytöstapoihin. Älä palkitse käytöksestä lasta, hänen pitää itse oppia toimimaan oikein ilman suurempia porkkanoita.

Herää aikaisin aamulla ja aloita päiväsi heti tehokkaasti, älä jää uneksimaan. Älä herää aamulla aikaisin ellei se sovi rytmiisi, juo aamukahvi rauhassa rennosti ja aloita päivä kuten sinulle sopii.

Harrastukset lapsella lisäävät taitoa toimia ryhmässä, vahvistavat kaverisuhteita. Alakouluikäinen lapsi ei vielä tarvitse harrastuksia vaan pärjää leikin voimalla.

Äiti on äiti ja isä on isä, äiti ja isä ja kaksi ja puoli lasta sekä labradorinnoutaja muodostavat ainoan oikean perheen. Perhe on perhe, kun perheestä siltä itsestä tuntuu, jokainen perhemuoto on yhtä oikea ja tärkeä kuin toinenkin.

Toimiva arki. Mitä se teidän perheessänne on? Oikeita toimivan arjen malleja on varmasti yhtä monta kuin perheitäkin ja se on ihan oikein, minusta on tärkeää että jokainen perhe rakentaa oman toimivan arkensa itse, omiin arvoihin ja omaan arjen rytmiin sopien eikä toisia mukaillen tai muilta orjallisesti neuvoja kuunnellen. Apua ja kokemuksia saa ja pitää pyytää, mutta se mikä toimii toisella, ei välttämättä toimi juuri meillä.

Vanhemmuuteen liittyy valtava määrä uskomuksia, oletuksia, vaatimuksia ja paineita. On tärkeää muistaa, että kaikille se minun oikea ei ole oikea ja että jokainen tallaa tätä vanhemmuuden polkua omalla tavallaan. Ei nosteta toistemme paineita ennestään jo valmiiksi haasteellisellakin tiellä, ollaan kilttejä toisillemme ❤ .

Mitä lämpimintä isänpäivää jokaiseen perheeseen, olipa perheessänne isä, isähahmo tai muu tärkeä lähivanhempi. Olkoon tämä päivä ennenkaikkea yhdessäolon aikaa. Tehkää lumiukko, syökää herkullinen lounas kotona tai ravintolassa, menkää teatteriin tai katsokaa kotona telkkaria. Ihan omalla tyylillänne, omassa arjessanne.

Terkuin,

Jenni

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.