Lokakuu: Satu Leinonen

Meidän perhe ei ole sen erilaisempi kuin monen muun perhe. Siihen kuuluu äiti ja tytär – sekä tietenkin mummi, ukki, tädit ja heidän perheensä. Ja ystäviä, jotka ovat niin läheisiä, että he ovat perhettä. Eivät ehkä veren puolesta, mutta sen tietyn yhteyden, joka syntyy, kun kasvetaan yhdessä.

Meillä on välillä vaikeaa – niin kuin jokaisella perheellä on. Meidän elämäntilanne ei ole optimaalinen. On työ, joka pitää poissa kotoa. Tarvitaan tukea ja rakkautta erityisen paljon kaiken tämän keskellä. Eikä sitä tarvitse vain lapsi, vaan myös sen äiti. On päiviä, jolloin tuntuu, että tekee mieli vain karata. Ja on päiviä, jolloin elämä ei voisi olla ihanampaa.

Perheen rakentaminen ei ole helppoa. Se vaatii työtä. Se vaatii rohkeutta olla haavoittuva ja näyttää se. Haavoittuvana oleminen toisen edessä on vaikeaa lähtökohtaisestikin, mutta että vielä vanhempana? Näyttää, että on itsekin haavoittuva, heikko, eikä selviä yksin. Ja siinä oman huonon hetkensä aikana kuitenkin tukea, kasvattaa ja neuvoa toista, jolla voi olla ihan yhtä huono hetki käynnissä. Mutta siinä kai se perheen hienous piileekin – tiedosta, että vaikka kaikki oltaisiin huonon hetken keskellä, ei se tuki ja rakkaus lopu.

Miun perhe ei ole täydellinen – ei edes lähellä sitä. Eikä meidän perhe-elämä ole ruusuilla tanssimista, missä asiat vaan loksahtavat kauniisti paikalleen. Välillä pitää runtata se palikka reikään, vaikkei se siihen oikein sopisikaan. Mutta meidän perheellä on silti niin paljon, koska meillä on toisemme.

Mie olen ennenkin kiittänyt kaikkia niitä ihmisiä, ketkä meidän elämään kuuluu. Erityiskiitos kuuluu kuitenkin niille, ketkä ovat osa meidän perhettä – olivat ne sitä sitten veren kautta tai elämän saatossa adoptoituja. Mie rakastan teitä ja oon uskomattoman onnellinen, että saan kutsua teitä miun perheeksi. Koska ilman teitä, en selviäisi. Olette uskomaton tuki ja turva. Kiitos siitä.


Pikku -blogin kirjoittaja on äiti, tytär, sisko, täti sekä muutamalle ystävälle ”sisko”, joka haaveilee, hulluttelee ja on innokas matkailija. Sitten se kirjoittelee lauluja elämästä – huh! Suurimpina intohimoinaan kirjoittaja pitää omalla tyylillään hulluttelemista ja aamukahvia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.