Syyskuun vieraskynä: Saara Kestilinna

Mitä työ merkitsee minulle? Sen kautta tuntee kuuluvansa tähän yhteisöön ja saa muuta ajateltavaa. Itse olen työkyvyttömyyseläkkeellä, koska sairastan kaksisuuntaista mielialahäiriötä, epävakaata persoonnallisuushäiriötä. Sekä minulla on hyväntasoinen autismi, adhd ja fibromyalgia. Olen monta kertaa itselle hokenut, että en kuulu tähän yhteisöön ja olin tosi paljon ahdistunut ylimääräisien ajatuksieni takia.  Itkin ja olin hermoissaan. Myös olin hyvin pettynyt itseeni. Kunnes hokasin yhtenä iltana, että onhan minulla arvokas työ.

Olen siis avopuoliso ja yhden kolmivuotiaan erityislapsen äiti. Sekin on eräänlaista työtä, johon itse pystyn diagnooseista huolimatta. Se työ on myös arvokasta, jota ei aina muista arvostaa.  Sitä vaan ajattelee, että vanhemmuus on helppo työ, vaikka se ei välillä ole. Myös aloin luottamaan siihen ajatukseen, että kuuluin eräänlaiseen yhteisöön missä on muita vanhempia lapsien kanssa. 

Paitsi, että muutaman kerran on muutama vanhempi lähtenyt pois lapsiensa kanssa, kun on ollut minun lähettyvillä. Vaikka minussa ei näy päällepäin minun diagnooseja, niin silti en ole saanut helpolla vanhemmuuden kavereita tai lapsi ei ole saanut kavereita.
Välillä on hyvin rankkaa kuulua tähän yhteisöön, tai mihin tahansa yhteisöön, koska välillä yhteissössä kiusataan ja sorsitaan. 

Minkälainen on sinun työsi? Oletko valinnut uran vai lapset?  Myös haluatko ison perheen vai pienen? Itse olen aina haaveillut isosta perheestä ja minä olisin kotona aina.  Diagnoosien takia emme tee toista lasta ja olen silti kotiäiti.


Syyskuun vieraskynäilijä on 23-vuotias sairaseläkkeellä oleva kotiäiti. Saaran blogia voi lukea tästä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.